Premium London Dry Gin

Reeds van jongs af aan ben ik gedreven door het ondernemerschap. Mijn grote interesse en passie voor lekkere, fijne dranken lag dan ook aan de basis van Sisu gin. Deze premium gin met een alcohol gehalte van 44%, bestaat uit een selectie van hoogwaardige en pure ingrediënten. De combinatie van deze unieke selectie van kruiden en botanicals zorgt voor deze verfijnde frisse smaak.

Sisu neemt je mee naar Scandinavië. Daar staat Sisu voor een positieve ingesteldheid en doorzettingsvermogen.

Miguel Van Haver - Founder Sisu Gin

Jasper Van Papeghem

  • Sommelier expert – www.bottleadvice.com
  • Best sommelier of belgium 2017-2018
  • Winner Ruinart Trophy 2017
  • Best beer list of Belgium Gaultmillau 2019
  • Wine author book: bio logisch! dynamisch! natuurlijk?
 

Zuivere, cleane neus met een elegant parfum van jeneverbes, buddha fingers en limoen zeste gevolgd door kruidige toetsen (tijm, laurier). Tropische bloesems en wat appelbloesem zorgen voor een mooie florale toets. In de mond keert dezelfde zuiverheid en fijnheid (mooi gestookt!) terug met vooral wat limoen en japanse bes die samen met de alcohol zorgen voor een uiterst fijn en zuiver mondgevoel. Krachtig maar zeer verfijnd. In de afdronk blijft vooral een spel tussen citrus en kruidigheid hangen die het geheel verfrissend houden. Deze gin kan zonder enig probleem gewoon zo gedronken worden of uiteraard als gin tonic waarvoor ik opteer om een zo neutraal mogelijke tonic te gebruiken om de smaak van de gin puur te houden. Een leuke cocktail twist is om er een gimlet van te maken met wat extra limoen. Deze gin is ook verrassend lekker in één van mijn favoriete cocktails: de Negroni

Jasper Van Papeghem

The Bruges Gin Society

Met een alcoholpercentage van 44% biedt deze ambachtelijke London Dry gin een verfrissende en kruidige ervaring. De smaak van Sisu Gin is een gebalanceerde combinatie van citrus, bloemen en kruidige Finse toetsen met levendige tonen van limoenzeste, de subtiele bloesems van linde en de aromatische accenten van bergamot en een vleugje rode bes. De traditionele jeneverbes geeft het een klassiek karakter, terwijl de toevoeging van limequat een exotische toets biedt. Ideaal om puur te drinken, met een neutrale tonic of in een leuke cocktail met een ginger ale.