Blog Details

Sisu met ‘Ginger Beer’ of ‘Ginger Ale’


Wil je graag een Sisu gin proberen maar ben je niet zo’n favoriet van tonic off had je graag eens iets geprobeerd dat ander is dan anders? Een extra twist?
Dan moet je zeker eens een Sisu gin mixen met ginger beer of ginger ale, we leggen je beknopt het verschil uit tussen beide frisdranken.

Ginger beer vs. Ginger ale
Ginger beer werd traditioneel in de 19de eeuw gebrouwen uit gefermenteerde gember, water en suiker. Het resultaat was een gemberbier met 11% alcohol, daar komt dus het woord “beer” in ginger beer vandaan. De hedendaagse ginger beers zijn echter non-alcoholisch. Kenmerkend voor Ginger beer is dat het ietwat scherper smaakt vanwege het fermentatieproces van de gember. Ginger ale kwam een halve eeuw later op de markt dan ginger beer en is ook meer een frisdrank. De basis van ginger ale bestaat uit koolzuurhoudend water en suiker, waaraan de gember wordt toegevoegd als smaakmaker. Er komt dus aan het productie proces van ginger ale geen fermentatieproces aan te pas. Hierdoor is de smaak iets zachter en minder uitgesproken.


Als je nu kiest voor ginger beer of een ginger ale, je zit met beiden goed bij Sisu gin. Gember is immers één van de matchende garnituurtjes bij een Sisu gin. Voor “The perfect serve” ga je te werk zoals bij gin tonic, 1/3 gin en 2/3 ginger beer of ginger ale.

Cheers Miguel

“The most wonderful time off the year is coming …”
29 november 2021
Vorige
Zilveren medaille “Paris Wine & Spirit Trophy” / 15 November
30 november 2022
Volgende

Related Posts

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *